Який матрац вибрати М'який чи Жорсткий

foto_avtor
Andre Shonin
14 ноября 2023 6хв
0

Переваги м’яких матраців

Багато споживачів задаються питанням, який ортопедичний матрац краще вибрати — жорсткий чи м'який. Щоб прийняти виважене рішення, потрібно знати переваги обох варіантів.
Почнемо з м'яких виробів, достоїнствами яких вважаються:

  • Комфорт і зручність. Такі моделі підлаштовуються під контури тіла сплячої людини, надаючи відчуття обгортання. Це особливо корисно для людей із болями у спині чи суглобах, оскільки вони можуть зменшити тиск на ці ділянки тіла.
  • Зменшення руху. М'які аксесуари менше реагують на рух, тому якщо ви спите не самі, то не відчуєте рухів партнера так сильно. Завдяки цьому зменьшиться вірогідність випадкового пробудження та покращиться якість вашого сну.
  • Менше тиску на тіло. М'який матрац рівномірно розподіляє навантаження, зменшуючи тиск на різні частини тіла. Якщо ви маєте проблеми із суглобами чи шкірою, зверніть на це увагу.
  • Для любителів спати на боці. Якщо ви спите на боці, такі вироби будуть підлаштовуватися під вигини вашого тіла та запобігати виникненню болю в плечах і стегнах.
  • Для легших людей. Худорляві люди вважають м'які моделі дуже комфортними, оскільки вони створюють відчуття м'якості й комфорту, а також не чинять сильного тиску на тіло.

Переваги жорстких матраців

Жорсткі моделі також мають свої переваги. Вони відмінно підходять для певних категорій користувачів, зокрема для людей з великою вагою, порушеннями постави, спортсменів, любителів спати на спині/животі та багатьох інших.

Розглянемо особливості даної продукції:

  • Підтримка спини. Такі аксесуари надають кращу підтримку спини. Особливо корисними вони є для тих, хто страждає від болю або потребує додаткової опори для правильної позиції хребта.
  • Запобігання прогинанню. Жорстка поверхня запобігає прогинанню спини під час сну. Завдяки цьому хребет знаходиться у природному положенні, а м'язи, розташовані навколо нього, можуть повноцінно відпочивати.
  • Довговічність. Такі вироби менше схильні до зношування, оскільки майже не вигинаються і мають більш стійку структуру.
  • Для важких людей. Повні люди комфортніше почуваються саме на жорсткому матраці. Це обумовлено тим, що він надає додаткову підтримку і не дозволяє тілу провалюватися.
  • Для любителів спати на животі/спині. Продукція ідеально підходить для таких користувачів, адже надає міцну опору, а також не дозволяє вигинами хребта напружуватися вночі.

Які бувають матраци

Всього прийнято виділяти п'ять основних ступенів жорсткості спальних аксесуарів:

  • мякі — є найм'якшими, надають відмінну м'якість та комфорт;
  • помірно-мякі — середньо-м'які вироби володіють оптимальним співвідношенням підтримки та м'якості;
  • середньо-жорсткі — забезпечують високий рівень комфорту і підходять більшості користувачів;
  • помірно-жорсткі — надають відмінну підтримку, особливо при болях у спині;
  • жорсткі — мають найбільш пружну поверхню та яскраво виражені ортопедичні властивості.

Вибір залежить від вашої ваги, віку, стану здоров'я та особистих переваг щодо комфорту.

Як наповнювачі матраца впливають на жорсткість

Жорсткість виробів напряму залежить від внутрішнього наповнення. Кожен наповнювач володіє певними властивостями, котрими наділяє спальну поверхню.

А саме:

  • Натуральний латекс. Цей матеріал виготовляється із молочного соку тропічної гевеї. Він відрізняється в'язкістю, еластичністю та м'якістю, тож його часто можна зустріти в складі м'яких та помірно-м'яких аксесуарів.
  • Кокосова койра. Для виготовлення койри використовуються висушені та спресовані волокна кокосової шкаралупи. Вона відноситься до більш пружних та жорстких наповнювачів.
  • Пінополіуретан. Ортопедична піна (ППУ) суміщає в собі м'якість та пружність. Вона делікатно підтримує тіло та не дозволяє йому потопати.
  • Термоповсть. Даний матеріал складається із суміші натуральних та синтетичних волокон. Він відрізняється жорсткістю, тому повсюдно використовується для виготовлення жорстких та помірно-жорстких моделей.
  • Memory Foam. Піна з ефектом пам'яті володіє м'якістю та анатомічними властивостями. Вона підлаштовується під вигини людського тіла, не чинить зворотного тиску, тому сприятливо вливає на стан судин та суглобів.

Як правильно вибрати жорсткість матраца під свої потреби та звички

Прийшов час вибирати — м'який або жорсткий матрац для сну краще. Експерти Матролюксу підготували для вас кілька рекомендацій, щоб полегшити цей процес.

На що потрібно звертати увагу при виборі:

  1. Вага. Людям худорлявої статури краще підходять м'які та помірно-м'які моделі. Вони не чинять зворотного тиску на тіло та надають йому делікатну підтримку. Користувачам з високою масою слід обрати більш пружну модель.
  2. Вік. Дітям та молоді спеціалісти радять придбати жорсткий матрац. Людям середнього віку підійде виріб середньої жорсткості. Для споживачів похилого віку відмінним варіантом стануть м'які аксесуари.
  3. Стан здоров'я. Якщо ви маєте проблеми зі спиною, краще надати перевагу жорстким аксесуарам, які не допускають провисання хребта.
  4. Поза для сну. Щоб правильно обрати виріб, потрібно враховувати позу, в якій ви зазвичай спите. Якщо на боку, оберіть м'якшу модель. Користувачам, які полюбляють спати на спині або животі, рекомендується надати перевагу більш пружній поверхні.   
  5. Особисті переваги. Пам'ятайте, що найкращий варіант — це той, який відповідає вашим потребам і забезпечує комфортний та здоровий сон.

 В інтернет-магазині Matroluxe можна придбати продукцію будь-якої жорсткості з доставкою по Україні.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...