Як вибрати диван

foto_avtor
Andre Shonin
19 апреля 2024 6хв
0

Визначення потреб

Від правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважного підходу та врахування декількох ключових чинників.

Пропонуємо вашій увазі декілька порад, які допоможуть у виборі:

  1. Аналіз потреб та планування приміщення. Розмір кімнати та габарити дивана повинні гармоніювати, щоб забезпечити комфортне розташування та місце для вільного пересування. Також потрібно визначити, для яких цілей потрібні меблі: відпочинку, щоденного сну, розміщення гостей тощо.
  2. Стиль і дизайн. Виріб має відповідати загальному стилю інтер'єру. Врахуйте колір, матеріал і форму — вони повинні пасувати до інших меблів та декору в кімнаті.
  3. Довговічність. Перевірте матеріали, з яких він виготовлений, та якість швів і з'єднань. Якщо це можливо, випробуйте диван особисто, щоб переконатися в його комфортності та стійкості.
  4. Бюджет. Визначте, скільки ви готові витратити на покупку. Пам'ятайте, що це інвестиція у ваш комфорт та здоров'я, тому обирайте з розумом, враховуючи всі важливі аспекти.

Далі ми детальніше розглянемо важливі параметри, щоб ви могли обрати диван, який відповідатиме вашим потребам та уподобанням.

Розмір і форма диванів

Невідповідний розмір дивана може не лише порушити гармонію кімнати, але й створити незручності для вас та ваших гостей. Габарити меблів повинні відповідати площі кімнати, тому важливо виміряти відведене під них місце та врахувати доступний простір. Зазвичай рекомендується вибирати модель, яка займатиме не більше 2/3 ширини стіни, біля якої буде розташовуватися.

Також потрібно врахувати, скільки людей буде сидіти на дивані, яку кількість гостей ви зазвичай приймаєте тощо. Якщо у вас велика сім'я або часті гості, слід розглянути великі варіанти.

Щодо форми, то такі вироби поділяються на:

  • прямі;
  • кутові;
  • модульні.

Кутові моделі зазвичай вміщують до восьми осіб. Незважаючи на їхні великі розміри, вони ефективно організовують простір, забезпечуючи затишок навіть у невеликих кімнатах.

Також варто розглянути модульні вироби, які можна легко адаптувати залежно від ваших уподобань та потреб. Головне — вибрати диван, який не лише підійде за розміром, але й забезпечить комфортне перебування в приміщенні.

Матеріали оббивки диванів

Важливу роль у створенні затишної атмосфери вдома відіграє вибір оббивки для м'яких меблів.

В інтернет-магазині Матролюкс ви знайдете широкий вибір оббивок з таких матеріалів:

  • Шеніл. М'яка синтетична тканина, яка додає теплоти та комфорту інтер'єру. Цей матеріал має високу стійкість до зношування, але варто пам'ятати про потенційну вразливість до кігтів домашніх тварин.
  • Рогожка. Відмінна за міцністю та стійкістю до зношування тканина. Не дивлячись на грубу текстуру, вона додає затишку приміщенню і є приємною на дотик.
  • Флок. Оксамитова текстура цього матеріалу створить особливу атмосферу затишку в вашій вітальні, в той же час флок дуже міцний і витривалий.
  • Жаккард. Матеріал із високоякісними візерунками, які додають стилю та елегантності інтер'єру.
  • Мікрофібра. Тонкий матеріал з високою міцністю і стійкістю до зношування. Крім того, за ним легко доглядати, а також він не схильний до появи зачіпок від кігтів тварин.
  • Велюр. М'який і оксамитовий велюр зробить меблі розкішними та комфортними. Найкращі дивани для дорогих інтер'єрів виготовляються саме у велюровій оббивці.
  • Екошкіра. Має стійкість до зношування і привабливий зовнішній вигляд, подібний до натуральної шкіри.

Як обрати наповнення для дивана

Незалежно від того, для яких цілей ви купуєте меблі, важливо дізнатися, що у них під оббивкою. Від цього залежатиме ваш комфорт та стан здоров'я (якщо диван використовуватиметься для сну).

Найчастіше в якості наповнення виступають наступні компоненти:

  • Bonnel. Складається з п'ятивиткових сталевих пружин, відрізняється високою міцністю і тривалим терміном служби. Він здатний витримувати значні навантаження, не видає неприємних скрипів та дарує комфортний відпочинок.
  • Pocket Spring. Цей пружинний блок являє собою незалежні одна від одної пружини, кожна з яких знаходиться в окремій тканинній кишені. Він забезпечує точкову підтримку тіла і надає максимальний ортопедичний ефект, забезпечуючи відмінний сон і відпочинок.
  • Змійка. Це одні з найбільш доступних та простих у використанні пружин. Вони створюють комфортні умови для сну і не потребують значних витрат.
  • Пінополіуретан. Це спінений матеріал, який має оптимальний баланс м'якості і щільності. Завдяки своїй пористій структурі він добре пропускає повітря, не накопичує пил та не втрачає форму.
  • Синтепон. Штучний наповнювач, який володіє доступною ціною і відмінними експлуатаційними характеристиками. Він забезпечує комфорт і затишок за доступну ціну.

Стиль і дизайн

Щоб правильно обрати диван, потрібно врахувати загальні розміри та стиль кімнати. Колір і малюнок оббивки повинні гармоніювати з інтер'єром спальні або вітальні. Яскраві кольори та строгі лінії підходять для сучасного дизайну, а округлі форми і нейтральні тони — для класики. Уникайте злиття кольору оббивки зі стінами. Важливо також звернути увагу на розміри, конфігурацію виробу та його якість виготовлення. Все це впливає на загальний вигляд меблів та їхню здатність прикрашати інтер'єр приміщення.

Додаткові функції диванів

Серед додаткових опцій для дивана варто відзначити механізм розкладки та білизняний короб. Вони лише незначною мірою впливають на його вартість, проте є дуже корисними у повсякденному житті.

Існує ряд різних типів механізмів трансформації, серед яких варто виділити:

  • Єврокнижку;
  • Акордеон;
  • Поворотний;
  • Пуму;
  • Клік-Кляк тощо.

Вони забезпечують рівне спальне місце і можуть використовуватися у різних типах диванів, включаючи прямі, кутові та модульні. У гостьових моделях часто встановлюють механізми Французька або Американська розкладачки. Проте вони, як правило, не призначені для щоденного сну. Для невеликих дитячих диванів зазвичай використовують Викатний механізм трансформації.

Практично всі розкладні дивани мають короб для зберігання білизни. Він може бути розміщений під сидінням у прямих виробах, у шезлонгу в кутових моделях або взагалі в боковинах, якщо вони не надто глибокі. Важливо відзначити, що короб для зберігання білизни може бути встановлений навіть у нерозкладних моделях.

ТОП-5 диванів від виробника

Якщо розмаїття моделей ускладнює вам вибір, пропонуємо звузити коло пошуків до 5 чудових моделей від виробника Matroluxe:

  1. STRIT/СТРІТ. Це компактний та оригінальний виріб, який чудово підійде для будь-якого приміщення. Він виготовлений з якісних матеріалів, має в конструкції механізм трансформації Єврокнижка та білизняний короб.
  2. Vesta/Веста двійка. Стильний диван без механізму на дерев'яних ніжках. Його особливістю є те, що роль спинки виконують зручні декоративні подушки. Також для моделі можна обрати оббивку на свій смак.
  3. Кутовий Alice/Еліс. Кутовий варіант з Поворотним механізмом підійде для облаштування вітальні або спальні. Родзинкою моделі є наявність в конструкції приліжкової тумби, доступ до якої відкривається при розкладанні.
  4. Sky/Скай. Виріб виконаний у сучасному стилі та відмінно гармоніює з будь-яким інтер'єром. Ви можете обрати тип, колір та фактуру оббивної тканини, щоб зробити його ще більш бездоганним.
  5. Магнолія. Ця модель рокладається завдяки механізму Єврокнижка. Вона чудово підходить для щоденного сну. Її особливістю є відсутність боковин, що додає елегантності та оригінальності конструкції.

Впевнені, ви вже знаете, який диван вибрати, тому замовляйте його просто зараз з доставкою по всій Україні.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...