Як прибрати запах сечі з дивану

foto_avtor
Andre Shonin
18 апреля 2024 5хв
0

Чим усунути запах сечі з дивана: загальні рекомендації

У здорової людини сеча майже не має специфічного запаху, що є ознакою нормального функціонування організму. Однак з віком або внаслідок розвитку різних захворювань, вона може придбати виразний аромат, що стає причиною дискомфорту та несприятливо впливає на якість повсякденного життя.

Сеча котів і собак також може мати виражений запах, що зазвичай пов'язано з хімічним складом сечових кислот та інших речовин, що виділяються організмом тварин. Цей аромат може бути особливо насиченим у випадках, коли тварина харчується певними продуктами або має певні медичні проблеми.

Якщо в будинку проживають домашні улюбленці, необхідно бути готовими до того, що їхні випорожнення можуть потрапити на меблі, в тому числі і на диван. Це може стати проблемою, оскільки сеча тварин має властивість швидко просочуватися в тканини та виділяти запах, який важко вивести.

Для видалення плям сечі з дивана рекомендується використовувати різноманітні домашні засоби:

  • столовий оцет;
  • рідке мило;
  • розчин хлорного вапна;
  • сік лимона та інші.

Швидкість реакції на пляму і методи видалення можуть варіюватися залежно від матеріалу оббивки та ступеня поглиблення плями в тканину. Імовірно, доведеться застосувати декілька способів видалення, перш ніж пляма повністю зникне.

Як виводити запах собачої сечі з дивана

З часом, запах випорожнень у собак може стати більш вираженим. Тому пляму, що виникла, краще видаляти одразу, не даючи застаріти.

Нижче наведено список методів, які допоможуть прибрати запах сечі з дивану:

  • Спирт. Використовуйте спирт для очищення меблів від старих плям. Завчасно замочіть оббивку дивана, потім обробіть її розчином спирту і води. Залиште на кілька годин, а потім висушіть феном або праскою. Можна також скористатися горілкою або іншими безбарвними спиртовмісними рідинами.
  • Йод. Йод ефективно усуває неприємний запах і плями на темних тканинах. Додайте 16 крапель йоду в літр води, протріть забруднену ділянку ганчіркою, змоченою у цьому розчині, а потім просушіть феном.

Як виводити дитячу сечу з дивана

Сеча дитини не так сильно пахне, як дорослого, але якщо вона потрапить на диван неодноразово, неприємний запах може стати проблемою. Рекомендація: застеляти меблі нежорсткою клейонкою.

Для видалення запахів від сечі можна використовувати такі засоби:

  • хлорка — знищує бактерії, але не підходить для кольорових тканин;
  • лимонний сік — видаляє сморід і освіжає тканини;
  • дігтярне або господарське мило — ефективно видаляє плями і запахи.

При виникненні плям, краще одразу їх виводити, щоб не допустити в'їдання в матеріал.

Як вивести плями від сечі

Якщо на дивані з'явилася калюжа від дитини, хворого чи тварини, видаліть її миттєво. Швидка реакція на проблему — ключ до успішного вирішення.

Щоб відмити пляму, рекомендуємо використовувати такі засоби:

  • столовий оцет — розведіть із водою, протріть пляму, промийте;
  • рідина для миття посуду — нанесіть розведене мило, протріть, промийте;
  • перекис водню — зачекайте після нанесення на пляму, протріть.

Ці методи гарантовано знищать сморід від сечі та плями на дивані. Головне — ретельно просушити поверхню за допомогою паперових рушників, фену або праски.

Як почистити оббивку від котячої сечі

Прибрати запах сечі кота з дивану — задача непроста. Адже випорожнення котів мають особливий хімічний склад та неприємний стійкий аромат. Не зважаючи на це, на форумах зустрічаються прості домашні методи, які допомагають з цим впоратися. Найбільш ефективним засобом є звичайна харчова сода.

Як її використовувати:

  1. Спочатку промокніть калюжу і обробіть її розчином оцту та води.
  2. Рясно посипте содою, а потім нанесіть суміш перекису водню та миючого засобу.
  3. Для більш ефективного очищення використовуйте щітку та пилосос.

Перед тим як застосувати перекис на меблях, перевірте його на невидимій області, щоб впевнитися, що він не пошкодить тканину. Також можна використати віддушки для остаточного видалення запаху. Якщо ви не впевнені в результаті, можна спробувати засоби із магазинів, які призначені для видалення амбре від сечі домашніх улюбленців.

ТОП-5 диванів які легко чистити

В інтернет-магазині Матролюкс представлено широкий асортимент м'яких меблів. Майже для кожної моделі покупці можуть вибрати оббивку на свій смак. Кожна тканина володіє різним рівнем практичності та потребує різного догляду.

Ми пропонуємо розглянути декілька диванів, які зарекомендували себе найбільш практичними:

  1. Кутовий Baltika/Балтика. Комфортабельна кутова модель, що представлена в безлічі варіантів оббивки. Легко розкладається, має просторе спальне місце, на якому зручно відпочивати навіть сім'ї з дитиною.
  2. Магнолія. Компактний варіант без боковин з механізмом Єврокнижка. Можна обрати оббивний матеріал, відштовхуючись від особистих переваг в плані практичності, кольору та фактури.
  3. Гермес. Стильний та лаконічний виріб, виготовлений із якісних і довговічних матеріалів. В каталозі оббивних тканин представлено безліч різних варіантів на вибір.
  4. Кутовий Alice/Еліс. Це кутовий диван с Поворотним механізмом та неповторним дизайном. Для нього також можна підібрати будь-яку оббивку, в тому числі, стійку до впитування запахів і плям.
  5. Rene/Рене 1.2. Цей варіант відрізняється компактними розмірами та практивністю. Він легко розкладається і надає зручне місце для щоденного відпочинку.

Тепер ви знаєте, як прибрати затхлий запах з дивану, і легко зможете вирішити цю проблему. А придбати якісні м'які меблі з доставкою по Україні ви завжди можете на сайті Matroluxe.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...