Як правильно спати на ортопедичній подушці

foto_avtor
Andre Shonin
13 апреля 2022 6хв
0

Чтобы улучшить качество сна, нужно не только грамотно выбрать, но и правильно спать на ортопедической подушке на спине. Только при таком условии удастся достичь полного расслабления тела, улучшения кровообращения, снятия мышечного напряжения и правильного положения позвоночника. К тому же, поза тела во время сна напрямую влияет на отечность лица, появление морщин и т.д. В данной статье мы расскажем об особенностях выбора данного спального аксессуара, а также поделимся рекомендациями врачей-ортопедов на предмет правильности ночного отдыха.

Різновиди ортопедичних подушок

На сучасному ринку спального приладдя представлений величезний асортимент різноманітних моделей.

Вони різняться за такими параметрами:

  • висота — варіюється від 6 до 18 см, залежить від ступеня жорсткості матраца і того, чи зручно спати на ортопедичній подушці;
  • розміри — ширина аксесуарів варіюється від 20 до 50 см, а довжина — від 30 до 80 см;
  • форма — класичними вважаються прямокутні та квадратні моделі, крім яких існують анатомічні — з валиком або виїмкою для плеча;
  • наповнення — для виготовлення виробів використовуються натуральні та синтетичні наповнювачі різної пружності;
  • жорсткість — залежить від пози для сну: якщо людина звикла спати на ортопедичній подушці на боці, підійде жорсткий варіант, на спині — середньо-жорсткий, на животі — м'який.

В інтернет-магазині Матролюкс представлені моделі всіх найпопулярніших анатомічних форм, розмірів та висоти. У каталозі ви знайдете варіанти з різними типами наповнювачів: латексом, штучним пухом, піною Memory Foam та ін. Але найголовніше — всі товари мають сертифікати якості та безпеки.

Критерії вибору ортопедичної подушки

При виборі такого роду спального приладдя, орієнтуйтеся на:

  • відповідність розмірів пропорціям тіла;
  • улюблену позу для сну, від якої залежить форма виробу;
  • якість та гіпоалергенність внутрішнього наповнення;
  • особисті уявлення про комфорт у питаннях жорсткості;
  • міцність та надійність швів;
  • наявність сертифікату якості;
  • практичність та повітропроникність чохла.

Перед покупкою проаналізуйте, в якій позі ви прокидаєтеся і засинаєте, щоб простіше було визначитися з наповнювачем, жорсткістю та формою.

Як визначити висоту для подушки

Як уже було сказано, висота виробів коливається в межах 6-18 см. Щоб не помилитися з вибором, необхідно взяти сантиметр і виміряти відстань від краю плеча до основи шиї. Щоб дані були максимально точними, зверніться по допомогу до близьких. Отримане число стане орієнтиром у підборі оптимальної моделі. Також можна орієнтуватися на улюблену позу для відпочинку. Якщо спите на спині, вибирайте висоту 7-12 см, якщо волієте спати на животі на ортопедичній подушці — 6-9 см, на боці — 9-18 см. Не забудьте врахувати жорсткість матраца: чим він м'якший, тим нижчим має бути спальний аксесуар.


Варіанти наповнювачів


Якщо ви хочете краще висипатися, треба спати на ортопедичній подушці з такими наповнювачами:

  • Натуральний латекс. Матеріал натурального походження, виготовлений із соку бразильської гевеї. Відрізняється оптимальним балансом м'якості та пружності, добре підтримує голову. Однією з його переваг є відсутність живильного середовища для появи пилових кліщів та шкідливих мікроорганізмів.
  • Memory Foam. Піна із ефектом пам'яті має підвищені анатомічні властивості. Під впливом тепла людського тіла матеріал стає більш еластичним і набуває форми голови. Людям із захворюваннями шийного відділу хребта та схильністю до набряків на обличчі обов'язково треба спати на ортопедичній подушці з Memory.
  • Холлофайбер. Штучний наповнювач, до складу якого входять скручені волокна поліестеру. Він у міру пружний, комфортний та довговічний. З плином терміну експлуатації не втрачає форму і не збивається грудками.
  • Штучний пух. Має практично всі переваги натурального пуху, але при цьому є гіпоалергенним, гігроскопічним і повітропроникним.
  • Пінополіуретан. ППУ добре зарекомендував себе у якості наповнювача, тому що відмінно тримає форму, підтримує голову і шию. Крім того, він добре пропускає повітря, не накопичує пил і вологу, і, як наслідок, не провокує алергію.
  • Силікон. Звикнути спати на ортопедичній подушці з силіконом буде найпростіше. Цей матеріал має чудові анатомічні властивості. Він знімає м'язову напругу, допомагає боротися з головними болями та остеохондрозом.
  • Поліестер. Недорогий наповнювач, який відрізняється повітропроникністю та гігроскопічністю. Він не накопичує пил та вологу, за рахунок чого в ньому не заводяться бактерії, здатні викликати алергію.

Як спати на подушці з валиком

На поверхні ортопедичних виробів є два валики та поглиблення між ними. Як правило, висота валиків відрізняється, а у якості внутрішнього наповнення виступає натуральний латекс або піна пам'яті. Ми підготували для вас низку рекомендацій, які допоможуть отримати максимум користі від таких моделей.

Виберіть найзручнішу позу:

  1. На боці. Щоб правильно спати на ортопедичній подушці з виїмкою на боці, слід подбати, щоб високий валик розташовувався під шиєю. Тільки за такої умови шия не перебуватиме навісу, хребет зможе прийняти анатомічно правильне положення. Також завдяки правильному використанню виробу можна досягти швидкого розслаблення та засинання. Нічний відпочинок буде повноцінним, здоровим та ефективним. На ранок вас не потривожать біль у шийному відділі, головний біль та інші неприємні симптоми.
  2. На спині. Велике значення має, якою стороною спати на ортопедичній подушці. І тут виріб слід перевернути низьким валиком до себе. Таким чином, положення шийного відділу буде правильним. На виріб необхідно лягати і головою, і шиєю. Плечі краще залишити на поверхні матраца. Тому дуже важливо, щоб вони доповнювали одне одного у плані ортопедичності.
  3. На животі. У такому разі аксесуар слід розвернути низьким валиком до себе, а широким — до узголів'я ліжка. І хоча лікарі вважають цю позу найменш здоровою, любителям спати на животі важко відмовити собі в задоволенні. Головне при цьому дотримуватись правильного положення виробу і дізнатися у лікаря, скільки можна спати на ортопедичній подушці в такій позиції.

Моделі з валиком користуються великою популярністю серед покупців. На одному рівні з ними знаходяться вироби з плечовою виїмкою. Який із варіантів вибрати — вирішувати тільки вам.

Як спати на ортопедичній подушці при остеохондрозі



Найбільш комфортні пози:

  • на спині — з напівзігнутими ногами — у такій позиції шийні хребці знаходяться в анатомічно правильному положенні. Для посилення ефекту рекомендується використовувати спальний аксесуар із валиком, який зберігає правильний вигин шиї. Напівзігнуті ноги дозволяють зняти напругу з попереку;
  • на боці — можна лягти прямо, а можна зігнути ноги в колінах і покласти між ними подушку;
  • ембріон — це позиція, за якої, лежачи на боці, слід зігнути ноги в колінах і підтягти їх до грудей.

Тепер ви знаєте, як правильно спати на ортопедичній подушці при шийному остеохондрозі. А придбати її завжди можна на сайті Matroluxe.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...