Матраци топпери: що це

foto_avtor
Andre Shonin
17 февраля 2022 6хв
0

Топпер — це тонкий матрац, який виступає в ролі доповнення до спального місця та змінює його властивості. За допомогою таких виробів можна пом'якшити занадто жорстку поверхню, позбавитися від незручних стиків на розкладному дивані тощо. Крім того, їх можна використовувати для сну на підлозі у ситуаціях, коли гості залишаються з ночівлею, занять фітнесом, дитячих ігор. Як видно, варіантів застосування тонких моделей дуже багато. Тому вони вважаються дуже корисним придбанням, яке має бути у кожному будинку. Якщо вам необхідно покращити ортопедичні характеристики спального місця, топер на диван – найкраще рішення. Це додаткова основа, яка приховає нерівності дивана, стики, підвищить комфорт та якість сну. У цій статті ми розповімо про переваги та особливості вибору топерів.


Основне призначення — створення комфортних умов здорового сну. У багатьох людей немає можливості придбати повноцінний ортопедичний матрац. Більшість відпочиває на розкладних диванах, які не мають ідеально рівної поверхні. У таких ситуаціях матраци топпери використовуються в першу чергу для позбавлення від стиків. Вони чудово справляються зі своєю функцією, значно підвищуючи рівень комфорту для сплячих.


Тонкі матраци купуються також для ліжок. Причиною можуть бути раніше куплений неякісний матрац або виріб, який за роки експлуатації втратив свої первозданні властивості. Обидві проблеми вирішуються без великих фінансових втрат. Досить просто підібрати оптимальний за рівнем жорсткості та наповненням топпер — і знову відпочивати з користю для здоров'я.

Без тонкого матраца також не обійтися у ситуації, коли гості залишаються з ночівлею, а кількість спальних місць у будинку обмежена. Виріб можна постелити на підлогу, при цьому ваші друзі чи родичі не відчують жодного дискомфорту чи твердості підлоги. Для цих цілей чудово підходять моделі середньої жорсткості, яка вважається універсальною.


Нерідко топери купуються спеціально для захисту поверхні диванів або ліжок. Використовуючи їх як наматрацники, можна вберегти спальне місце від забруднень, стирання чохла або оббивки, і продовжити термін служби тих виробів, які досить складно відновити. Самі ж тонкі матраци зазвичай доповнені знімними чохлами, за котрими легко доглядати.


В цілому, маючи вдома такий аксесуар, ви зможете вирішити одразу безліч завдань. Обладнати для дитини комфортне ігрове місце на підлозі — не проблема, немає килимка для занять фітнесом у домашніх умовах — використовуйте топпер, хочете поїхати на природу з друзями — скрутіть його в рулон та покладіть у багажник!

Призначення тонких матраців

Спочатку топпери призначалися лише поліпшення властивостей незручних меблів. Але згодом список їхніх функцій значно розширився.

Такого типу вироби виконують наступні завдання:

  • Усувають дрібні дефекти матраца або дивана. Тонкий, проте досить щільний топпер, здатний приховати всі вм'ятини та опуклості на поверхні спального місця, які так чи інакше виникають з часом.
  • Роблять сон комфортнішим. Дуже часто при розкладанні м'яких меблів на їхній поверхні утворюються незручні стики, які здатні компенсувати тонкий матрац.
  • Коригують рівень жорсткості. Причиною виникнення болю в спині, різкого набору ваги чи схуднення може бути невідповідна жорсткість спального місця. Вирішити цю проблему допоможе топпер для ліжка, який можна придбати в інтернет-магазині Матролюкс.
  • Є чудовим супутником у подорожі. Вироби без особливих зусиль скручуються в рулон та підлягають транспортуванню. Вони мають невелику вагу і займають мало місця, як у шафі, так і в багажнику авто.
  • Виступають у ролі килимка для занять спортом. Багато любителів домашнього фітнесу або йоги використовують тонкі матраци замість спеціального килимка.
  • Для дитячих ігор Аксесуар часто використовується для облаштування дитячого ігрового місця. Він захищає від холоду, який може йти від підлоги, а також від травм.

Багато покупців використовують топер у ролі наматрацника. Виріб надійно захищає поверхню спального місця від забруднень, промокання, за ним легко доглядати. При необхідності його можна замінити на новий, витративши набагато менше грошей, ніж на повноцінний ортопедичний матрац.

Як вибрати матрац топпер

Вибираючи підходящу модель в інтернет-магазині Matroluxe, звертайте увагу на:

  1. Комфортабельність. На неї впливає кількість та тип наповнювачів. Вибирати слід виходячи з особистих уподобань та уявлень про комфорт. Добре, якщо в моделі присутні ортопедичні та анатомічні властивості.
  2. Чохол. Звертайте увагу на топери зі знімним чохлом. За ними легко доглядати, що особливо цінно, якщо планується експлуатація поза домом.
  3. Розміри. Підбирайте виходячи з габаритів спального місця. Занадто великі вироби звисатимуть, а маленькі — не забезпечать належного комфорту.
  4. Жорсткість. Залежить від того, для яких цілей купується тонкий матрац. Якщо потрібно пом'якшити занадто жорстку основу, вибирайте м'які моделі, і навпаки. М'якими матеріалами вважаються пінополіуретан, латекс і Memory Foam, жорсткими — кокосова койра, кінський волос, водорості.
  5. Ціна. Вартість таких виробів є більш, ніж демократичною. У нашому інтернет-магазині вона стартує від 945 грн.

Якщо купуєте топер для дитини, віддавайте перевагу натуральним, гіпоалергенним наповнювачам.

Переваги топерів


Продукція такого типу має масу незаперечних переваг:

  • Скручування. Легко скручується в компактний рол і не займає багато місця у будинку. Відрізняється зручністю транспортування, за рахунок чого часто супроводжує людину у поїздках.
  • Функціональність. Можна використовувати як повноцінне спальне місце, покривала для дитячих ігор, а також для покращення властивостей дивана або матраца.
  • Гігієнічність. Виготовляється з екологічно чистих і безпечних матеріалів, володіє повітропроникністю і гігроскопічністю. Завдяки цьому в ній не накопичуються пил і волога — головні збудники пилових кліщів, бактерій та інших шкідливих мікроорганізмів.
  • Комфортабельність. Вироби неймовірно комфортні, можна вибрати оптимальну жорсткість для підвищення зручності спального місця.
  • Зносостійкість. При правильному користуванні, а також дотриманні рекомендацій щодо максимально допустимого навантаження, топер може експлуатуватися протягом десятків років.

Всі ці переваги мають моделі, які представлені в нашому каталозі і описані нижче.

ТОП-5 матраців топерів

Topper-futon 2

Модель виконана із високоеластичної піни. Прекрасно підходить для дачі та поїздок за місто. Пружний наповнювач витримує регулярні сильні навантаження. Завдяки своїй пружності піна створює оптимальні умови для розслаблення та повноцінного сну. Топпер можна скручувати в рулон для зручності транспортування. Чохол доповнений зручною блискавкою, завдяки чому спальне місце легко утримувати у чистоті. Виріб може бути виконаний у будь-яких розмірах, включаючи нестандартні.

Red Line Blaze

Топпер виконаний з екологічно чистих матеріалів — Felt White та сизалю. Високий вміст бавовни у наповнювачі Felt White наділяє модель підвищеною гігроскопічністю. Це означає, що вона здатна увібрати велику кількість вологи, при цьому залишаючись сухою. Помірна жорсткість відмінно підходить для вирівнювання поверхні спального місця та створює сприятливі умови для підтримки хребта. Виріб доповнений знімним чохлом на блискавці, за яким легко доглядати.

Flip White

Матрац-топер Flip White виготовлений з м'якої та еластичної піни Oxygen Foam. Наповнювач рівномірно розподіляє навантаження тіла на всю поверхню. А сам виріб підтримує хребет в анатомічно правильному положенні, що є необхідною профілактикою захворювань опорно-рухового апарату. Oxygen Foam має дрібнокомурчасту структуру, завдяки чому матрац безперервно вентилюється. Також цьому сприяє повітропроникна сітка Air Stroke, розташована по периметру.

Flip Street

Дана модель чудово підійде тим, хто хоче зробити спальне місце м'якшим. В її основі високоеластична піна Oxygen Foam, яка відрізняється чудовою повітропроникністю та гігроскопічністю. Еластичність наповнювача дозволяє надати поверхні бажаного рівня м'якості. Також виріб є мультифункціональним. Його можна використовувати для сну, відпочинку на природі, занять спортом тощо. Він витримує будь-які тяготи експлуатації, а забруднення з чохла можна прибрати за допомогою звичайної серветки.

Flip Silver Termofelt

Модель володіє комфортною середньою жорсткістю. Підходить такий топер для дивана, сну на підлозі, дачі, дитячих ігор. Для його виготовлення використані м'яка піна Oxygen Foam та шар Termofelt меншої товщини. Виріб має ортопедичні та анатомічні властивості, добре пропускає повітря і відштовхує вологу. Завдяки повітропроникній сітці Air Stroke забезпечується безперервна вентиляція внутрішнього наповнення. Модель витримує до 120 кг на одне спальне місце, легко скручується в рулон і може транспортуватися будь-куди.

Упевнені, ви вже придивилися для себе ідеальний топпер! Замовити його можна онлайн або за телефоном.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...