Топпер чи футон - що вибрати

foto_avtor
Andre Shonin
20 апреля 2022 7хв
0

Чимало покупців задаються питанням, що вибрати — футон чи топер? Проте ставити його в такий спосіб не зовсім коректно. Ці вироби виконують різні функції і володіють різними властивостями. Перший варіант призначений для сну на підлозі, а другий виступає в ролі доповнення до основного спального місця. Купівля тієї чи іншої моделі залежить від особистих потреб людини. У цій статті ми розповімо про основні відмінності та критерії вибору тонких матраців. Озброївшись корисною інформацією, ви зможете підібрати та замовити відповідний варіант на сайті виробника Матролюкс.

Що таке матрац-футон

Ці вироби мають японське походження. З давніх-давен в Японії було прийнято облаштовувати спальне місце на підлозі. Спочатку для цього використовувалася солом'яна циновка, але пізніше японцями були розроблені тонкі помірно м'які матраци — футони. Звісно, ​​вони дуже відрізнялися від сучасних аналогів. Однак деякі їхні властивості збереглися досі. Наприклад, завдяки спеціальній прошивці їх можна було легко скласти та прибрати у шафу, звільнивши простір кімнати.

Вирішивши придбати футони, ви отримаєте повноцінний матрац, за допомогою якого можна облаштовувати спальне місце на підлозі. Це чудовий варіант для малогабаритних квартир, здатний замінити собою ліжко. Також без виробів не обійтися, якщо ви часто їздите на дачу, приймаєте гостей із ночівлею тощо. На відміну від надувних моделей, які використовуються для аналогічних цілей, матрац-футон володіє ортопедичними властивостями, пружністю і не боїться пазурів домашніх улюбленців.

Його відмінними рисами є:

  • багатошарова структура;
  • комфортабельність;
  • товщина від 4 до 10 см.

Вироби можуть мати різний рівень жорсткості та бути двосторонніми.

Який матрац називають топером


Навіть найякісніші розкладні дивани та ортопедичні матраци з часом зношуються та стають менш комфортними. Щоб замінити їх на нові, потрібні чималі фінансові вкладення. Бюджетний спосіб вирішити проблему — замовити топпери у Києві. Це тонкі, досить щільні вироби, які укладають зверху на меблі. Вони чудово вирівнюють спальну поверхню, коригують рівень жорсткості та підвищують якість сну.

Наявність ортопедичного ефекту оцінять як дорослі, так і діти, у яких тільки формується природний вигин хребта. Крім цього, кожен виріб має певний рівень жорсткості, що дозволяє коригувати твердість спального місця. Це відмінний варіант для людей, які сплять на старих розкладних диванах, а також тих, хто страждає від радикуліту. У період загострення топер у Києві допоможе наділити спальну поверхню середньою жорсткістю, яка полегшить болючі відчуття.

Дані вироби мають такі особливості:

  • поєднання кількох наповнювачів;
  • товщина від 4 до 8 см;
  • відмінні показники пружності;
  • компактні розміри у скрученому вигляді.

Оскільки основною функцією топерів є вирівнювання поверхні спального місця та коригування рівня жорсткості, особливу увагу при виборі слід звертати на внутрішнє наповнення. Якщо потрібна модель, здатна приховати зазори та вм'ятини розкладного дивана, у складі обов'язково має бути кокосова койра. Вкрай важливо, щоб виріб відповідав розмірам спального місця. В іншому випадку краї, що звисають, будуть згинатися і наповнювачі швидко прийдуть в непридатність.

У чому відмінність між футоном та топером

Багато хто помилково вважає, що футони і топер — одне й те саме. Однак вироби кардинально відрізняються один від одного за призначенням, товщиною, внутрішнім устроєм та ін. Матрац-топпер не може використовуватися як самостійний елемент. Він призначений для коригування рівня жорсткості та вирівнювання поверхні ортопедичного матраца, дивана, крісла або розкладачки. Вироби виготовляються завтовшки від 4 до 8 см і складаються з одного-двох наповнювачів. Для надійності фіксації на краях спального місця такі наматрацники можуть мати спеціальні резинки.

У яких ситуаціях слід віддавати перевагу матрацам-топперам:

  • потрібно усунути дрібні дефекти спального місця: стики, вм'ятини, горбики;
  • спальне місце втратило первозданні властивості та колишній комфорт;
  • жорсткість спальної поверхні не відповідає вашим уявленням про комфорт;
  • у будинку часто залишаються гості з ночівлею;
  • ви любите займатися спортом на свіжому повітрі, їздити на природу тощо;
  • у вас є маленькі діти, які часто грають на холодній підлозі.

Тонкий матрац футон — виріб, який прийшов до нас із японської культури. Він може виступати у якості самостійного спального місця для сну на підлозі. Це ідеальний варіант для квартир, де є дефіцит вільного простору, дачі, прийому гостей з ночівлею. Такі моделі мають ортопедичні властивості і нівелюють твердість підлогового покриття. Однією з переваг є можливість згорнути їх у рулон та прибрати у шафу, звільнивши кімнату.

Футони в Києві виробляються висотою 4-10 см із екологічно чистих та безпечних матеріалів. Це такі ж комбінації наповнювачів, як і у класичних ортопедичних матрацах, тому і властивості у них схожі. Вироби підтримують тіло в анатомічно правильному положенні, піклуються про здоров'я хребта та допомагають краще висипатися.

Як вибрати наповнювач для тонкого матраца

Якщо ви вибираєте, що придбати — футон чи топер, різниця між ними полягає також у наповнювачах. Найретельніше необхідно вибирати внутрішнє наповнення для надиванника.

До нього можуть входити такі шари:

  • Кокосова койра. Плити кокоса чудово згладжують різні нерівності та підвищують жорсткість спального місця. Сам матеріал відрізняється зносостійкістю, повітропроникністю та гігроскопічністю. У ньому не заводяться пилові кліщі та шкідливі мікроорганізми.
  • Натуральний латекс. Латекс здатний виправити невеликі дефекти поверхні, зробити її більш пружною та м'якою. Сон на виробі з латексом буде комфортним, здоровим та корисним. Наповнювач може використовуватись навіть алергіками.
  • Пінополіуретан. ППУ наділить спальне місце середнім рівнем жорсткості. Він має дрібнокомірчасту структуру, завдяки чому добре пропускає повітря і залишається пружним навіть з плином терміну експлуатації.
  • Memory Foam. Використовується для підвищення анатомічних властивостей виробів. Піна пам'яті нагрівається від тепла людського тіла, повністю повторюючи його контури, забезпечуючи правильну підтримку хребта та розслаблення м'язів.

Критерії для вибору тонкого матраца

Насамперед слід визначитися, для яких цілей відбувається покупка. Якщо потрібно вирівняти поверхню дивану або ліжка, найкраще підійдуть топпери. Коли потрібне додаткове спальне місце, слід надавати перевагу футонам. До того ж вони незамінні при поїздках на дачу, на природу з наметами і т.д.

Перед покупкою зверніть увагу на такі параметри:

  1. Наповнення. Найбільш розповсюдженими наповнювачами є натуральний латекс, кокосова койра, пінополіуретан та піна пам'яті. Вони можуть використовуватись окремо або поєднуватися один з одним. Залежно від типу, кількості та товщини прошарків, змінюються жорсткість та властивості продукції. Більш жорсткі вироби підходять для згладжування нерівностей, м'які — для пом'якшення, середньо-жорсткі — для сну на підлозі.
    Чохол. Чохли виготовляються із натуральних або змішаних тканин, які добре пропускають повітря. Великим плюсом буде наявність зручної блискавки, за допомогою якої чохол можна зняти та випрати.
  2. Жорсткість. Ступінь жорсткості повинен підбиратися, виходячи з функціонального призначення виробу. Якщо спальне місце з часом стало дуже жорстким, підійде м'який наматрацник. А якщо на його поверхні утворилися різні нерівності та вм'ятини — жорсткий. Враховуйте також особисті уподобання: ​​комусь комфортніше спати на м'якому ліжку, інші віддають перевагу максимально пружній поверхні. Якщо йдеться про футони, жорсткі моделі купувати не рекомендується. У поєднанні з твердою підлогою, така поверхня не дозволить ефективно виспатися.
  3. Допустиме навантаження. У характеристиках кожного товару є позначення максимально допустимого навантаження одне спальне місце. Дотримуйтесь цих рекомендацій, щоб покупка прослужила вам якнайдовше.
  4. Розміри. Довжина та ширина наматрацника повинні відповідати габаритам ліжка. В іншому випадку він буде звисати по краях, що призведе до деформації та швидкого зношування наповнювачів. Розміри моделі для сну на підлозі підбираються, виходячи з кількості сплячих. Це може бути одно-, двоспальний або полуторний варіант.
  5. Товщина. Залежить від завдань, які має виконувати тонкий матрац.

Тепер ви знаєте, що краще вибрати — футон чи топер, різницю між ними та їхні основні властивості. А замовити будь-яку із моделей за доступною вартістю можна в інтернет-магазині Matroluxe.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...