Матраци на пінополіуретані

foto_avtor
Andre Shonin
06 февраля 2020 6хв
0

Переваги матраців на пінополіуретані

Пінополіуретан для матраців є одним з найпопулярніших наповнювачів. Він повсюдно використовується для виготовлення аксесуарів для сну та наділяє продукцію безліччю переваг.

А саме:

  • Вартість. Такі моделі зазвичай більш доступні за ціною порівняно з іншими типами матраців. Це робить їх привабливими для багатьох покупців.
  • Легкість. Пінополіуретанові вироби зазвичай мають невелику вагу, тому їх легше переносити та перевертати. Робити це потрібно регулярно, раз на півроку.
  • Різноманітність жорсткості. Вони доступні у різних рівнях жорсткості, що дозволяє підібрати аксесуар відповідно до індивідуальних вимог та уподобань сплячої людини. Ви можете обрати м'який, середньожорсткий або жорсткий варіант.
  • Різноманіття моделей. Серед пінополіуретан матраців можна знайти пружинні та безпружинні моделі різної висоти, жорсткості, в усіх популярних розмірах.
  • Добра підтримка. Вони забезпечують правильну підтримку тіла, допомагаючи розподіляти вагу рівномірно та уникати точкового тиску. Завдяки цьому ви можете спати не лише з комфортом, але і з користю для здоров'я.

Властивості пінополіуретана

Пінополіуретан для матраца — синтетичний спінений матеріал, що має багато корисних властивостей:

  • гнучкість — завдяки легкості та гнучкості матеріалу, вдається створювати різні жорсткості матраців;
  • добре поглинає рухи — ППУ володіє здатністю поглинати рухи, тому коли одна людина перевертається, інша цього майже не відчуває;
  • доступність — наповнювач широко доступний та дешевший у виробництві порівняно з іншими матеріалами, такими як латекс, кокос тощо;
  • добра підтримка тіла — пінополіуретан надає гарну підтримку хребта та тіла загалом;
  • гіпоалергенність — матеріал не накопичує пил та вологу, тому в ньому не з'являються пилові кліщі.

Пружина або пінополіуретан

Вибір між матрацами з пружинами та пінополіуретаном зазвичай залежить від індивідуальних потреб і уподобань сплячої людини. Обидва типи аксесуарівмають свої переваги.

Моделі з пружинами:

  • Добра вентиляція. Такі вироби забезпечують кращу вентиляцію і підходять для людей, які схильні до перегрівання під час сну.
  • Добра підтримка. Вони надають правильну підтримку тіла за рахунок анатомічності, що дозволяє рівномірно розподіляти вагу.
  • Довговічність. Деякі типи пружинних матраців можуть мати триваліший термін служби порівняно з пінополіуретановими.

Пінополіуретанові матраци:

  • Різноманіття жорсткості. Вони доступні у різних рівнях жорсткості, що дозволяє кожному знайти оптимальний варіант для себе.
  • Менше руху передається. Пінополіуретан зазвичай менше передає рухи, тому їх частіше рекомендують для сімейних пар.
  • Дешевше. Вони можуть бути дешевшими у порівнянні з пружинними варіантами.

Вибір між цими двома типами аксесуарів залежить від ваших особистих уподобань до жорсткості, відчуття підтримки та комфорту, а також фінансових можливостей. Найкраще перевірити обидва типи, спробувавши полежати на них, щоб зрозуміти, який варіант вам більше підходить.

Як вибрати матрац на пінополіуретані

Обираючи пінополіуретановий матрац, потрібно звертати увагу на наступні характеристики:

  1. Жорсткість та комфорт. Дані аксесуари доступні у різних рівнях жорсткості. Важливо вибрати той варіант, який вам зручний і забезпечить комфортний сон. Всі матраци сьогодні поділяються на м'які, середньом'які та жорсткі.
  2. Висота. Висота також грає важливу роль у комфорті. Вона має підходити до ліжка, а також відповідати вашому зросту. Завдяки цьому вам буде зручно щодня лягати та вставати з постілі.
  3. Розміри. Оберіть виріб, який за розмірами відповідає габаритам вашого ліжка. Для цього потрібно правильно заміряти його основу по внутрішній стороні царг за допомогою металевої рулетки.
  4. Випробування перед покупкою. Якщо це можливо, спробуйте полежати на матраці в магазині або скористайтеся політикою повернення, якщо він не відповідає вашим очікуванням.
  5. Бюджет. Пам'ятайте про свої фінансові можливості. Пінополіуретанові матраци можуть бути доступнішими за ціною порівняно з іншими типами, проте потрібно грамотно планувати бюджет.

ТОП-5 матраців на пінополіуретані

Пропонуємо вашій увазі ТОП-5 пінополіуретанових матраців від виробника Матролюкс:

  • Коді. Тонка ортопедична модель середньої жорсткості, що призначена для підвищення комфортності спального місця. Її кладуть поверх дивану або основного матрацу, щоб вирівняти поверхню та зробити її більш зручною.
  • Sofia new/Софія нью. До складу цього виробу також входить пінополіуретан. Окрім цього матеріалу, використовуються незалежні пружини, кокосова койра та Termofiber. Така комбінація наповнювачів забезпечує найкращу підтримку для тіла.
  • Arlon/Арлон. Безпружинна модель, що підходить для будь-яких ліжок. В її наповненні використовуються кокосова койра та піна Air foam, що є покращеним аналогом пінополіуретану.
  • Лідс кокос. Цей безпружинний виріб має асиметричну жорсткість. Обидві його сторони є пружними та жорсткими, завдяки чому надають правильну підтримку для хребта.
  • Topper-futon 1/Топер-футон 1 кокос жакард. Ще один топпер, який зробить ваше спальне місце рівним та комфортним. Він виготовляється із кокосової койри та пінополіуретану високої щільності.

В інтернет-магазині Matroluxe можна придбати пінополіуретановий матрац з доставкою по Україні.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...