Технології та матеріали. Кокос (кокосова койра)

foto_avtor
13 февраля 2020
0

Кокосова койра - це абсолютно натуральний наповнювач, який отримують з волокон кокосового горіха. Вона вважається одним з кращих матеріалів для наповнення матраців. Це еластичне і міцне волокно, яке відрізняється прекрасними експлуатаційними характеристиками.

Переважні особливості кокоса:

  • гипоаллергенность;
  • екологічність;
  • стійкість до вологи і запахів;
  • природна вентиляція;
  • відмінний теплообмін;
  • еластичність.


Койра має виражені ортопедичними властивостями і довгим експлуатаційним терміном. Структура її тендітна, тому часто комбінується з іншими матеріалами. Наприклад, інтернет-магазин меблів Матролюкс пропонує матраци з кокоса комбіновані латексом, які відрізняються меншою жорсткістю, більшою комфортністю і м'якістю, а так само пружинні матраци з використанням шарів кокоса.

Виробництво кокосової койри


Для виготовлення якісного листа використовуються тільки дозрілі волокна темно-коричневого кольору. Пояснюється це тим, що вони мають стійкість до фарбування і фортецею. Відібрані волокна спеціальним способом скріплюють між собою і просочують латексом. Саме так роблять якісний матеріал, який прослужить довго і надійно.

У виробів з койри широке застосування. Їх купують для новонароджених дітей, яким необхідний жорсткий матрац для правильного формування хребта. А також для дорослих, які вважають за краще спати на жорсткій основі.


Різновиди кокосових матраців


Зазвичай все ортопедичні вироби з використанням койри класифікують на такі підвиди як:

    без пружин - такі моделі максимально жорсткі, вони виготовляються тільки з кокосового волокна або поєднуються з шарами інших матеріалів;
    пружинні - це м'які або середньої жорсткості моделі, які мають один або кілька шарів кокоса.

Крім того, койра кокоса застосовується в тонких ортопедичних матрацах-Топпер. Вони не просто корисні для здоров'я спини, але і дуже зручні у використанні. Їх можна постелити на підлогу, на крісло, диван, взяти на природу.


Сьогодні випускається багато різновидів матраців з кокосом, які відрізняються по:

    наявністю або відсутністю пружин;
    вартості;
    розмірами;
    висоті;
    ступеня жорсткості і іншим параметрам.

Для того щоб вибрати і купити виріб правильно, потрібно знати для яких цілей воно призначене - для лікування захворювань або для профілактики. Крім того, варто враховувати і особисті переваги.


Експлуатація матраца з кокосової койри

Купити матрац з кокоса вигідно, оскільки він володіє масою достоїнств, серед яких довговічність. Однак для того щоб виріб прослужило як можна довше необхідно дотримуватися певних правил:

    відразу після покупки необхідно зняти плівку з метою провітрювання;
    зберігати його необхідно тільки в горизонтальному положенні, а при транспортуванні його не можна згинати;
    розмір підбирається відповідно габаритам ліжка - так, щоб не було зазорів;
    як мінімум 1 раз на рік його потрібно перевертати.


При дотриманні таких правил модель буде служити довго і надійно. Компанія Матролюкс пропонує купити ортопедичні вироби з койрой кокоса за різними цінами, починаючи від бюджетних варіантів, і закінчуючи дорогими дизайнерськими моделями.

Застосування кокосового волокна в ортопедичному виробі робить його надійним, анатомічним, функціональним і універсальним. Все це є запорукою міцного і здорового сну і дорослих, і дітей. Такі моделі набувають на кілька десятків років. І навіть коли вони піддаються великому навантаженні, зберігаються чудові якості саме через жорсткої конструкції.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...