Який матрац вибрати для сну на підлозі

foto_avtor
Andre Shonin
08 октября 2023 5хв
0

Які бувають матраци для підлоги

Існує безліч причин для облаштування спального місця на підлозі. Особливості клімату, відсутність меблів, оформлення інтер'єру в деяких популярних стилях (лофт, мінімалізм, джапанді тощо) — це тільки деякі з них. Незалежно від обставин, для комфортного нічного відпочинку потрібен особливий матрац. У цій статті ми розповімо про користь сну на підлозі, які спальні аксесуари для цього підходять і якими перевагами володіють.

На сучасному ринку представлені наступні типи виробів:

  • безпружинні — такі моделі не мають у конструкції металевих елементів. Їхня висота становить 15-24 см, а в наповненні можуть використовуватися натуральні або синтетичні матеріали;
  • футони — спеціальні тонкі матраци для підлоги (5-11 см). Мають японське походження, проте є більш сучасними за рахунок застосування нових технологій і наповнювачів.

Стандартні пружинні вироби для підлогового використання не підходять. На такій поверхні вони не мають можливості вентилюватися. Тому через деякий час в них накопичуються пил і волога, які провокують розвиток пилових кліщів.

Чи можна спати на підлозі

Такий варіант нічного відпочинку користується великою популярністю. Деякі вважають за краще спати на підлозі через культурні традиції, а інші роблять це через здоров'я спини або для поліпшення постави. Тверда поверхня сприяє зниженню болю і поліпшенню загальної підтримки для хребта. Однак варто враховувати, що певним людям потрібна більш м'яка основа для підтримки і комфорту. Якщо ви вирішите спати на підлозі, використовуйте спеціальний матрац, щоб зробити спальне місце м'якшим і зручнішим. У разі виникнення дискомфорту,

рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.

Переваги та недоліки матраців для підлоги

Спальні аксесуари цього типу мають безліч переваг:

  • Підтримка для спини. Футони зазвичай є більш жорсткими, ніж багато інших виробів. Тому надають кращу підтримку спини і підходять людям, які страждають болями в різних відділах хребта. Матраци сприяють збереженню природного вигину хребта і поліпшенню постави.
  • Простота і мобільність. Футон легко можна згорнути в рулон і зберігати в шафі або коморі. Це робить його зручним для людей, які проживають у квартирах з обмеженим простором або бажають переносити спальне місце з кімнати в кімнату.
  • Економічність. Матрац для підлоги зазвичай дешевший, ніж більшість традиційних моделей. Вироби є відмінним вибором для тих, хто хоче заощадити гроші, не жертвуючи при цьому якістю сну.
  • Поліпшення постави. Відпочинок на більш жорсткій поверхні може допомогти поліпшити поставу і знизити ризик виникнення болю в спині, пов'язаного з неправильним положенням тіла.
  • Зниження алергії. Футони не утримують пил, тому в них не заводяться пилові кліщі, які можуть викликати алергію.

На що звернути увагу під час вибору матраца

До вибору спального аксесуара для підлоги необхідно підходити відповідально. Від цього залежатиме ваш комфорт, здоров'я хребта і постава.

Ми рекомендуємо звертати увагу на такі характеристики:

  1. Висота. Якщо ви шукаєте матрац для сну на підлозі на постійній основі, краще розглянути більш високий варіант. У якості гостьового спального місця підійде модель висотою 5-7 см.
  2. Розміри. Розміри виробу слід вибирати відповідно до розмірів приміщення і вашої комплекції. Футон може бути односпальним, полуторним або двоспальним.
  3. Наповнення. Враховуйте, що кожен наповнювач має певну жорсткість і властивості. Наприклад, натуральний латекс більш еластичний, а кокосова койра — пружна і жорстка.
  4. Жорсткість. Підлогове покриття є досить твердим, тому занадто жорсткі моделі не підходять для використання на такій поверхні. Найкраще для цих цілей використовувати вироби середньої та помірної жорсткості.
  5. Навантаження. Переконайтеся, що футон може витримувати вашу вагу. Перевірте максимальне навантаження, зазначене виробником.

ТОП 5 матраців для сну на підлозі

В інтернет-магазині Matroluxe представлений широкий асортимент матраців, призначених для сну на підлозі. Це продукція високої якості, яка виробляється за новітніми технологіями.

Представляємо вашій увазі рейтинг найпопулярніших моделей нашого бренду:

  • Air Standart 3+1 Matro-Roll-Topper/Ейр Стандарт 3+1. Модель висотою 6 см з наповненням у вигляді піни Oxigen Foam. Володіє середньою жорсткістю і може звертатися в рулон для зручності зберігання. Підходить для облаштування гостьового спального місця на підлозі.
  • Flip Breeze/Бриз. Двосторонній варіант з різнобічною жорсткістю. У наповненні використовуються органічний латекс, піна Memory і кокосова койра. Матеріали забезпечують делікатну підтримку хребта, а також нівелюють твердість початкової поверхні.
  • Flip Granat cocos/Гранат кокос. Спінений латекс і кокосова койра роблять цей матрац максимально комфортним і придатним для сну на підлозі. Він має висоту 7 см і витримує до 120 кг на одне спальне місце.
  • Сяйво/Syayvo. Безпружинна модель висотою 20 см з ортопедичною піною HR Strong. Має різнобічну жорсткість, яка ідеально підходить для використання на твердому підлоговому покритті.
  • Topper-futon 1/Топпер-футон 1 кокос жаккард. Топпер-футон виготовлений із пінополіуретану та кокосової койри. Він має знімний чохол, який дає змогу підтримувати чистоту спального місця.

Переваги матраців від MatroLuxe

Продукція від Матролюкс має безліч переваг:

  • Підтримка хребта. Вироби спроектовані таким чином, щоб забезпечити правильне положення хребта під час сну. Це дає змогу зменшити болі в спині та шиї.
  • Гіпоалергенні властивості. Футони виготовлені з матеріалів, стійких до алергенів і пилу. Це важливо для людей, які страждають від алергій або астми.
  • Довговічність. Високоякісні вироби виготовлені з міцних матеріалів, які забезпечують їхню довговічність. Вони можуть зберігати свою форму і підтримувальні властивості протягом довгого часу.
  • Різноманітність варіантів. Продукція представлена в різних варіантах жорсткості, розмірів і матеріалів, що дає змогу вибрати найбільш підходящий.
  • Відгуки покупців. На сайті можна ознайомитися з відгуками і рекомендаціями людей, які користуються товарами бренду. Серед наших клієнтів є як роздрібні покупці, так і великі меблеві компанії, готелі тощо.

Пропонуємо замовити футон в нашому інтернет-магазині з доставкою по всій Україні або забрати товар самостійно з нашого складу.

Коментарі

Cтатті

Як вибрати диван 19 апреля 2024
Andre Shonin

Як вибрати диван

Визначення потребВід правильного вибору дивана залежить затишок і функціональність вашої кімнати. Відшукати ідеальний варіант — завдання, яке потребує уважно...