Як вибрати наматрацник

foto_avtor
Andre Shonin
17 января 2022 7хв
0

Якісний наматрацник дуже корисний та важливий. Він захищає спальне місце від пилу, паразитів, мікробів, продовжує термін служби дорогої постільної приналежності, а в деяких випадках навіть здатний змінювати властивості матраца. Вибір наматрацника - завдання досить складне, оскільки у спеціалізованих магазинах представлений великий вибір таких виробів. Вони відрізняються розмірами, складом, способом кріплення до матраца. Компанія МатроЛюкс спеціалізується на виробництві наматрацників із сучасних, якісних натуральних та синтетичних матеріалів. У каталозі представлені тонкі та товсті моделі, які чудово справляються із захисними та коригуючими функціями. Купівля спального приладдя у магазині МатроЛюкс подарує вам здоровий, повноцінний сон.

Основні типи наматрацників

Текстильний виріб, всередині якого знаходиться наповнювач із натурального або штучного матеріалу. Наматрацник на ліжко виконує кілька функцій:

  • захищає спальне місце від бруду;
  • підтримує гігієну спального місця;
  • збільшує ресурс матраца;
  • змінює експлуатаційні характеристики матрацу.

При виборі наматрацника в каталозі компанії Матролюкс покупці можуть враховувати різні експлуатаційні характеристики виробів: тканина верху, наповнювач, спосіб кріплення до матраца.

Тонкі наматрацники

Виконують лише захисну функцію. У цій категорії представлено кілька видів виробів.

  • Класичні наматрацники на матрац нагадують простирадло. Для фіксації передбачені спеціальні гумки, застібка-блискавка або боковини. Виконують кілька функцій: подовжують експлуатацію матраца, роблять спальне місце теплішим, комфортнішим.
  • Водонепроникні. Підходять для дитячого ліжечка, а також для власників домашніх тварин. Усередині виробу є шар щільної мембрани, яка затримує рідину. При цьому її наявність ніяк не позначається на циркуляції повітря. Зверху наматрацник на диван покритий приємною на дотик тканиною. Виріб простий у догляді: легко стирається, швидко сохне.
  • Антибактеріальні. Ідеальний вибір для алергіків. Наматрацник просочений спеціальним розчином, який перешкоджає поширенню всередині матраца пилових кліщів, грибка. Для виробництва подібних моделей використовуються лише гіпоалергенні матеріали.

Товсті наматрацники

Це твироби, які не тільки захищають спальне місце, а також підвищують ступінь його комфорту.

  • Вовняні. Здатні пом'якшити зайву жорсткість матраца, при цьому мають оздоровчий ефект. Рекомендують вибирати людям із порушеннями кровотоку, болями у суглобах та м'язах, радикулітом. У складі шерсті міститься ланолін, який заспокоює нерви та допомагає розслабитися, це гарантує, що спати ви будете з максимальною користю.
  • Демісезонні. Основна їх функція – регулювання температури ліжка відповідно до сезону. Це двосторонні вироби, кожна сторона яких виконана з матеріалів із різними характеристиками: літня – охолоджує, ефективно відводить надлишок вологи, зимова – зігріває.

Які бувають наматрацники за складом

Матеріал – основний критерій, що впливає вартість виробу. Для продукції бренду MatroLuxe преміум-сегменту використовуються натуральні матеріали. Штучні тканини та наповнювачі використовуються для бюджетних моделей.

Матеріал чохла наматрацника

Один із критеріїв класифікації наматрацників – структура:

  • одношарові – захисний чохол, який перешкоджає зносу та забруднення матраца;
  • двошарові або водостійкі – верхня частина виконана з бавовни, нижня – з вологонепроникної мембрани;
  • тришарові – верхній та нижній шари – це чохол наматрацника, його шиють із щільних тканин, що пропускають повітря.

Для виробництва якісних виробів використовують натуральні тканини: бавовну, шовк, бамбукове волокно. Сумішний або штучний текстиль відрізняється зносостійкістю, міцністю та простим у догляді. Для покращення гігієнічних якостей матеріал обробляється антистатичними чи антибактеріальними засобами. Наматрацники на блискавці зі стежкою на поверхні виглядають естетично і спати на них комфортніше.

Матеріал наповнення наматрацника

У якості наповнювача також використовуються натуральні та синтетичні матеріали. Саме вони визначають основні експлуатаційні характеристики виробу.

1. Штучні наповнювачі.

Відрізняються легкістю та універсальністю, мають тривалий термін експлуатації, не викликають алергії.

  • Холлофайбер – м'який, комфортний матеріал, що тривалий час зберігає форму, практичний.
  • Струттофайбер – щільна тканина, волокна спрямовані вертикально, товщина до 4 см, що дозволяє підвищити комфортність спального місця, нівелювати нерівності, скоригувати жорсткість матраца. Наматрацники практичні, їх можна скручувати. Іноді до синтетичного волокна додають натуральні – бавовну, бамбук, льон, шерсть, щоб надати виробу певних, оздоровлюючих якостей.
  • Пінополіуретан – бюджетний синтетичний матеріал, його називають штучним латексом. досить комфортний у використанні, еластичний, має тривалий термін експлуатації, пружний, тому його можна згортати. Поверхня легко чиститься. Такі наматрацники вибирають, коли хочуть зробити спальне місце м'якшим.
  • Меморі - м'який матеріал, що має ефект пам'яті, забезпечує правильне положення хребта протягом усього сну. Повноцінний матрац меморі коштує досить дорого, а наматрацник із такого матеріалу – доступна альтернатива для організації правильного спального місця. Матеріал меморі відмінно підходить для людей віком від 50 років, пацієнтів з порушеннями кровообігу, а також для лежачих хворих.

2. Натуральні наповнювачі.

На відміну від штучних натуральні наповнювачі екологічно чисті, відповідно, корисніші для сну.

  • Бамбукове волокно – стійке до появи бактерій та пилових кліщів, підтримує гігієнічність ліжка.
  • Шовк – приємний, гладкий матеріал, відмінний вибір для алергіків, а також стійкі до розмноження небезпечних мікроорганізмів, пилових кліщів.
  • Шерсть - не тільки зігріває, але також лікувальну дію в цілому на організм.
  • Латекс – виробляється з соку рослини гевеї, м'який, має ортопедичні властивості, але може спровокувати алергію.
  • Кокосова койра – відрізняється здатністю пропускати повітря, вологу, не вимагає спеціального догляду, гігієнічна, оскільки стійка до розмноження бактерій та грибка, надає спальному місцю високу міру жорсткості.

Важливо! Найбільшою функціональністю відрізняються двосторонні наматрацники, які виготовляються з різних за властивостями матеріалів, наприклад, бавовни, шерсті. Така комбінація дозволяє вибирати оптимальні умови сну, залежно від сезону року.

Вибір типу кріплення наматрацника на матрац

Щоб забезпечити максимальний комфорт під час сну, чохол повинен надійно кріпитися до матраца. Для цього виробники використовують кілька технологій.
Наматрацники на резинці - найпопулярніший варіант, чохол кріпиться до кутів матраца. Такі вироби підходять для матраців висотою до 30 см. Основна перевага – доступна ціна, але з часом гумки можуть розтягуватися, і їх потрібно замінити.
Наматрацник з боковинами або чохол – відрізняється кращою фіксацією, оскільки закривають матрац з боків та з торців. Виглядає як природна частина матраца. У деяких моделях по периметру чохла вшита блискавка. Такі наматрацники не можна прати, їм підійде лише поверхневе чищення.

Вибираємо розмір наматрацника

Грамотний підбір наматрацника починається з вимірів матраца. Параметри мають бути ідентичними чи максимально близькими. Точні розміри матраца можна подивитися на бирці, тому фахівці рекомендують не обрізати і не викидати її. У каталозі компанії Матролюкс наматрацники представлені як стандартних розмірів, так і нестандартних, пошитих за індивідуальними вимірами.
Ще один важливий критерій, який слід враховувати при виборі наматрацника, - висота матраца. Якщо захисний чохол з бортиками, його висота повинна бути на кілька сантиметрів більшою за матрац. Якщо ви підбираєте захисний або водонепроникний наматрацник на резинці, то допускається різниця в 5-7 сантиметрів.

Коментарі

Cтатті