8 причин, чому Вам потрібно змінити старий матрац

foto_avtor
Матролюкс
13 мая 2020 17 хв
2

fgdfgdfgdfgdfgdfgfgf999999999999999999999999999999999999999

 

8 причин, чому Вам потрібно змінити старий матрац

       Причин для зміни свого матраца сила-силенна, але ми відібрали для вас 8 основних, які не просто викликають бажання змінити матрац, а зобов'язують вас це зробити для підвищення комфорту і збереження здоров'я. Якщо ви знайдете одну з таких причин у свого нинішнього матраца, то його потрібно якомога швидше змінити. Заміна матраца повинна бути регулярною і залежить вона від його якості. Існують матраци зі строком служби до 15 років, але їх теж в кінці доводиться міняти.

       Не всі жителі країн СНД звикли до зміни матраца з міркувань про збереження власного здоров'я. Найчастіше у нас його змінюють тільки коли він повністю непридатний для використання і саме тому безліч людей скаржаться на болі в спині, не висипання після 8 годинного сну і відсутність енергії після пробудження. Отже - 8 причин для зміни матраца:

1. Біль у спині, шиї або грудному відділі

           Якщо у вас після пробудження болить шия або спина і це не проходить протягом декількох днів, причому біль може і посилюватися, то це говорить про необхідність замінити матрац. Поява болю говорить про те, що матрац більше непридатний для використання і не здатний підтримувати хребет у правильному положенні під час сну, від чого і з'являється біль. Важливо розуміти, що мова йде про біль викликану від неправильного розташування вашого тіла під час сну, а не від травм, які ви могли отримати напередодні. При зверненні з таким болем в лікарню вам скажуть про необхідність змінити спальне місце.

           Якщо у вас проявляється саме ця причина, то зміну матраца краще виконати максимально швидко, бо біль буде наростати з часом, що дуже неприємно.

 2. Раптова поява алергії

          Кожен матрац, навіть якщо він найвищої якості з часом накопичує в собі пил. Від неї може з'явитися алергія, причому її поява може бути дуже несподіваною і причину досить складно встановити. Найчастіше вона проявляється закладеністю носа після пробудження. Це дуже неприємно і далеко не у всіх людей симптоми настільки легкі. Для алергіків це може стати справжньою проблемою, оскільки їх алергії найчастіше проявляються набагато сильніше.

        Якщо ви алергік і у вас раптово проявилася алергія симптоми якої тримаються близько години після сну, то це безпосередньо говорить про те, що ваш матрац розгубив всі протиалергічні властивості й вам потрібно його замінити на новий.

3. Поява провалів, нерівностей або випираючі пружини

           Цю причину найлегше виявити тому, що її видно неозброєним оком. Її можна також назвати механічними несправностями. При виявленні таких необхідно замінити матрац на новий максимально швидко, оскільки незабаром у вас можуть з'явитися проблеми описані вище. Перевірте сьогодні перед сном ваш матрац на наявність западин і пружин які випирають. Важливо при цьому знати, що у більшості матраців м'які кути, які легко продавлюються, але це не вважається западиною. Її ви зможете побачити просто подивившись на матрац.

4. Часті пробудження вночі

         Пробудження серед ночі є однією з причин для зміни матраца, але тільки якщо це відбувається через оніміння будь-якої частини тіла. Причин для пробудження може бути безліч, але оніміння говорить про необхідність змінити матрац. Це відбувається через втрату пружності й провисання матраца в деяких місцях. Кров перестає надходити в ту чи іншу частину тіла, і вона німіє. В даному випадку ви можете самі вирішити скільки ще будете користуватися цим матрацем, бо це призводить тільки до неможливості виспатися і термінової заміни не вимагає, звісно,  якщо ви готові це терпіти.

5. Відчуття втомленості зранку

          Вище вже говорилося, що багато з причин окремо або їх сукупність можуть викликати втому вранці. Вона з'являється через неправильне положення хребта під час сну. Тіло не може розслабитися тому, що м'язам доводиться підтримувати хребет, і вони знаходяться в постійній напрузі. Вирішити цю проблему може новий матрац, що володіє ортопедичними властивостями. Втома вранці дуже неприємна, оскільки означає брак енергії на весь прийдешній день. Відпочинок під час сну дуже важливий для людини.

6. Ви помітили, що спати на дивані в гостях краще і комфортніше

        Якщо після ночівлі у друзів на їх дивані ви помітили, що спати на ньому було набагато комфортніше і ви виспалися як ніколи, то вам варто задуматися. Не всі несправності матраца можуть бути видимими або відчуватися без порівняння, але якщо диван виявився краще матраца, то варто придивитися до варіанту з заміною. Дуже рідко зустрічаються дивани спати на яких комфортніше, ніж на ліжку з матрацом. Перевірити цю гіпотезу ви можете, знявши номер на 1 ніч в готелі. Якщо ви більш бадьорий вранці, то навіть думати не треба — вам пора в магазин за новим матрацом.

7. Збільшення ваги

         Йтиметься про зміну ваги, яку матрацу доводиться витримувати щоночі. Всі матраци мають рівні жорсткості, які відповідають певному діапазону ваги людини. У разі якщо ви сильно набрали вагу або з вами стала спати поруч ще одна людина, то матрац слід змінити на більш жорсткий, оскільки колишній може швидко прийти в непридатність і доставляти тільки дискомфорт від використання. У разі схуднення історія точно та ж. Необхідно підібрати жорсткість під вашу поточну вагу інакше ви будете отримувати тільки дискомфорт.

8. Створення сім'ї

        Дана причина частково пов'язана з попереднім пунктом, але має кілька своїх особливостей. Для початку тепер на матраці спатимуть кілька людей одночасно, а іноді може і грати дитина. Це означає, що матрац повинен бути ортопедичним, гіпоалергенним, і бажано новим, але не обов'язково. Головне, щоб він ще не пережив термін служби, заявлений виробником. Перед народженням дитини варто змінити всі матраци у квартирі й в тому числі підібрати для неї спеціальний матрац з правильним рівнем жорсткості для правильного формування його осанки.

 


Коментарі

Очень полезная статья.
Интересная информация

Cтатті